Състав на Районен съд  - Варна взе най-тежката мярка за

...
Състав на Районен съд  - Варна взе най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Осъдиха 17-годишен от Каменар, откраднал климатици от училище

Състав на Районен съд  - Варна взе най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража " по отношение на малолетен, притеглен като обвинен за кражба на климатици от учебно заведение, оповестиха от пресслужбата на съда. 

Спрямо 17-годишен юноша са предявени обвинявания, че на 13 юни т.год. в село Каменар, като малолетен, само че откакто разбирал свойството и смисъла на осъщественото и могъл да управлява постъпките си, посредством потребление на неустановено техническо средство, лишил 3 броя външни тела на климатици от учебното заведение в селото. Случаят е значителен, а предявеното обвиняване е за тежко съзнателно закононарушение.

Съдът одобри, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторство на  действието, както и че има заплаха обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Кражбата за обвинения се явява осъществена при изискванията на повторност и в изпитателния период на предишно наказание, също за кражба.

Определението по наложената мярка за неотклонение предстои на обжалване в 3-дневен период, като при положение на тъжба, делото е планувано пред ВОС за  21 юли т.год. от 10 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР